43

KIMYA_MET_gorsel

Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği eğitimi, 4 yıllık lisans programı şeklinde 1958 yılında İTÜ Teknik Okulu, Kimya Şubesi’nde başlamış ve ilk kimya mühendisi ünvanlı mezunlarını 1962 yılında vermiştir.
Kimya, Metalurji-Malzeme, Gıda ve Biyomühendislik alanlarında güçlü bir alt yapıya sahip fakülte, mühendislik problemlerini çözebilen, tasarlayabilen, mesleki ve etik sorumluluk bilinci olan, etkin yazılı ve sözlü iletişim kuran ve yaşam boyu öğrenmenin önemini kavramış  mühendisler yetiştirmektedir.
Kimya-Metalurji Fakültesi’nde; Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Biyomühendislik (Çift Diplomaolmak üzere 4 program bulunmaktadır.

FAKÜLTE WEB SAYFASI    Fakülte Tanıtım Kitapçığı


  • 2022 Kontenjanı: 270
  • Profesör Sayısı: 37
  • Doçent Sayısı: 16
  • Dr. Öğr. Üyesi Sayısı: 15
  • Öğr. Gör. Sayısı: ​2
  • Araş. Gör. Sayısı: 58

Kimya Metalurji Fakültesi Programları

  • Kimya Mühendisliği (%30 İngilizce)

    ABET akreditasyonu bulunan Kimya Mühendisliği Programı’nda fizik, kimya ve biyoloji bilimlerinin sağladığı bulguların endüstriye uygulanması, kimyasal üretim tesislerinin tasarımı, yapımı ve pazarlanmasına kadar geçen süreçte değerlendirilmesi, denetim ve geliştirme çalışmalarının yapılması gibi konularda kurumsal ve uygulamalı eğitim verilmekte, araştırmalar yapılmaktadır.

    Bu programda, kimya biliminin matematik, fizik, biyoloji ve ekonomi bilimleriyle kurduğu sıkı bağ ile endüstriyel, teknolojik ve çevresel problemlerin çözümüne katkıda bulunan mezunlar yetiştirilmektedir.

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    KIMYA
  • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (%30 - %100 İngilizce)

    ABET akreditasyonu bulunan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Programı’nda öğrenciler, doğada var olan zenginleştirilmiş cevherler veya hurdalardan başlayıp otomobillerin motorları, uçakların gövdeleri, kalp kapakçıkları, cep telefonu bataryaları, inşaat demiri, pencere profili, anti bakteriyel kapı kolları, korozyona dayanıklı köprü halatları, kurşun geçirmez yelekler, uzay aracı pencereleri, televizyon ekranları, insansız hava uçaklarının kompozit gövdeleri, termal kameraların sensörleri gibi ürünlerin kimyasal içeriklerinin tasarlanarak üretimi, saflaştırılması, şekillendirilmesi performanslarının test edilmesi ve korunmasını içeren tüm proseslerin tasarım ve uygulaması konularında çalışmaktadır.

    Bu programda, metalurji ve malzeme bilimi ve mühendisliğindeki temel kavramları bilen ve her türlü malzemeyi yapı-özellik-işleme-performans ilişkileri çerçevesinde değerlendirebilen mezunlar yetiştirilmektedir.

    (%30 İNGİLİZCE) Ders planı için tıklayınız.
    (%100 İNGİLİZCE) Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    METALURJI
  • Gıda Mühendisliği (%30 İngilizce)

    ABET akreditasyonu bulunan Gıda Mühendisliği Programı’nda yaşamamızın sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi, artan dünya nüfusunun talebini karşılayacak gıdaların sağlıklı bir şekilde işlenerek sofralara gelmesi ve hem güvenli hem kaliteli beslenmeyi sağlamak amacıyla araştırmalar yapılmaktadır.

    Bu programda birincil üretimden tüketicinin sofrasına kadar geçen tüm kademelerde öncelikle güvenli, sağlıklı ve yüksek kalitede gıdaların ve ekonomik sistemlerin tasarlanması, üretimi ve sürekliliğinin sağlanması için uygun bilgi ve becerilerle donatılmış gıda mühendisleri yetiştirilmektedir.

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    GIDA_MUH
  • Biyomühendislik (Çift Diploma - Montana State University)

    Bu program İstanbul Teknik Üniversitesi ile Montana Eyalet Üniversitesi (Montana State University) arasında yıl paylaşımı esasına dayalı bir uluslararası ortak lisans programıdır.

    Öğrencilerimiz dört yıllık öğrenim sürelerinin ilk ve üçüncü yıllarını üniversitemizde, ikinci ve son yıllarını ise Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamlar ve hem Montana Eyalet Üniversitesi hem de üniversitemizin diplomalarını alarak çift diplomayla mezun olurlar.

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    Biyomühendislik